Европейска купа кадети Барселона

Кадетките ни шести отборно на сабя за ЕК в Барселона

Първият отбор на България на сабя кадетки в състав Елия Бърдарова, Ралица Гаджева, Мия Лицова и Мария Тодорова се класира на шесто място за Европейската купа в Барселона. Вторият отбор на България (Ая Аройо, Карина Карачорова и Моника Николова и Виктория Витлиемова) завърши на 12 място. В надпреварата участваха 17 тима от 9 държави.

В първата среща от елиминациите, валидна за място сред най-добрите осем, Бърдарова, Гаджева, Лицова и Тодорова победиха втория тим на Испания с 45:38. В двубоя за място на полуфиналите сабльорките ни отстъпиха пред първия тим на Германия с 37:45 и заеха престижното шесто място.

В индивидуалната надпревара при кадетите участваха 199 състезатели от 24 държави, а България беше представена от 9 сабльори (Даниел Александров, Константин Атанасов, Никола Господинов, Йоан Ангел Чакъров, Симеон Далеков, Никола Меицов, Станимир Пелов, Радослав Воденов и Никола Иванов). Най-предно класиране записа Станимир Пелов. В групите той победи четирима и отстъпи пред двама съперника, а в елиминациите надделя първо над Йоан Ангел Чакъров с 15:2, след това над Кристиан Авалтрони от Италия с 15:12, и в срещата за място сред най-добрите 16 отстъпи пред Джузепе Перна от Италия с 14:15.
Днес турнирът в Барселона продължава с отборната надпревара при кадетите и индивидуалните боеве при кадетките. Всички класирания и резултати можете да следите на https://engarde-service.com/tournament/rfee/cebarcelona24.