Световна купа сабя Сеул

Йоана Илиева 31-ва за Световната купа в Сеул

Йоана Илиева завърши 31-ва в турнира на сабя жени в Сеул, валиден за Световната купа. Фехтовачката ни стигна до топ 32 в конкуренцията на 156 състезателки. Олга Храмова, другата ни участничка в надпреварата, раздели 97-99 място с Куйонг Джи от Корея и И Лау от Хонконг.

Илиева започна силно в групите, които определиха 98-те сабльорки, които продължават в следващия кръг. Възпитаничката на фехтовална академия „Васил Етрополски“ записа четири победи и две загуби, а във втория двубой от директните елиминации победи Шиа Родригес от Венецуела с 15:5 и влезе сред най-добрите 64, които трябваше да се борят за медалите във втория ден на състезанието.

В елиминациите от втория ден от турнира Илиева се изправи в първия си двубой срещу Сойеон Чой от Корея и записа победа с 15:8. В следващата си среща, за място сред най-добрите 16 българката отстъпи пред Анна Мартон от Унгария с 10:15 и завърши състезанието на 31 място.

Олга Храмова излезе от групите с три победи и три загуби. В директните елиминации, за място сред най-добрите от втория ден на турнира, тя отстъпи пред Юи Сано от Япония с 13:15 и завърши състезанието на 97-99 място заедно с Куйонг Джи от Корея и И Лау от Хонконг.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/EDE2E24DE02A430EBF2B2BE54A90C5CB#today.