I can too

И АЗ МОГА / I Can Too е създадена през 2006 г. като частна инициатива от живеещата в Германия Нели Радева.

I Can Too съществува изцяло на благотворителен принцип.

Организацията получава безвъзмездна подкрепа на партньори от различни сфери на изкуството, спорта, бизнеса, медиите, както и подкрепата на правителствени и неправителствени организации.

И АЗ МОГА създава инициативи, медийни и културни събития през цялата година, чрез които се опитва да запознае обществото с проблемите на децата в нужда и да помогне за тяхното интегриране.

За щастие тези усилия имат и конкретни резултати.
През 2008 г. I Can Too, заедно с родителската организация „Деца с проблеми в развитието“, откри Медицински център за деца с множествени увреждания в Студентски град, София. Той е създаден за пет месеца с участието на много фирми от различни браншове, които се включиха в изграждането му само с работа и материали. В момента в този център се рехабилитират над 370 деца на месец. Специалисти от Швейцария, Германия и Украйна имат приемни часове през годината в него.

Актуална цел на И АЗ МОГА е създаването на Центрове за деца с аутизъм в Пловдив, Стара Загора и Бургас.
След многобройни инициативи в цялата страна, обществеността в Пловдив, Стара Загора и Бургас (в лицето на общини, кметове, областни управители и други социално-ангажирани личности), с готовност предоставя пространства в тези градове за създаването на Центрове за деца с аутизъм.
В момента организацията работи над реновирането на тези пространства.

http://www.icantoo.eu/bg/за-нас/кои-сме-ние/