купа Свечников, купа България, сабя, младежи и девойки

Тодор Стойчев и Калина Атанасова със златни медали при младежите и девойките за купа Свечников на сабя

Тодор Стойчев от Свечников и Калина Атанасова от Свечников триумфираха на сабя при младежите и девойките в турнира за купа Свечников, втори кръг от надпреварата за купа България.

В столичната зала „Младост“ Тодор Стойчев беше безапелационен по пътя към първото място. Той излезе от групите с четири победи, а в елиминациите победи Павел Павлов от Свечников с 15:9, Даниел Левиев от Младост с 15:7 и Веселин Великов от Русе с 15:8. Във финала Стойчев се изправи срещу Ясен Стоянов от Свечников и взе двубоя с 15:6. В крайното класиране първи е Тодор Стойчев от Свечников, втори е Ясен Стоянов от Свечников, а третото място разделиха Стефан Рохас от Русе и Веселин Великов от Русе.

При девойките Калина Атанасова записа четири победи и една загуба в групите, а в елиминациите надделя над Габриела Захаринова от Свечников с 15:9, над Теодора Вутова от ЦСКА с 15:10 и над Емма Нейкова от Свечников с 15:12. В мача за първото място Калина победи Кристина Миланова от Корсар с 15:6. В крайното класиране първа е Калина Атанасова от Свечников, втора е Кристина Миланова от Корсар, а трети са Емма Нейкова от Свечников и Михаела Николова от Корсар.

Всички резултати и класирания можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/5B84187A616749D1B37995EC2A58FF96#today.

Класиране

Купа Свечников, II кръг от купа България, сабя

Младежи

1       Тодор Стойчев    Свечников

2       Ясен Стоянов      Свечников

3       Стефан Рохас      Русе

3       Веселин Великов         Русе

5       Камен Христов    ЦСКА

6       Даниел Левиев   Младост

7       Александър Панев       Младост

7       Димитър Райкин  Свечников

Девойки

1       Калина Атанасова        Свечников

2       Кристина Миланова     Корсар

3       Емма Нейкова     Свечников

3       Михаела Николова       Корсар

5       Белослава Иванова      ЦСКА

6       Теодора Вутова   ЦСКА

7       Виктория Фентиян       Русе

8       Василена Кръстева      Свечников