Световна купа сабя девойки Бахрейн

Кристина Миланова трета на сабя за СК девойки

Кристина Миланова се класира трета на сабя в турнира за Световната купа девойки в Бахрейн. В конкуренцията на 30 фехтовачки от 10 държави българката игра отлично, записа 7 победи и една загуба, и заслужено спечели бронзовия медал. В надпреварата участваха още две българки. Калина Атанасова (фехтовална академия „Васил Етрополски“), завърши на осмо място, а Мариела Георгиева (фехтовален клуб „Пловдив БГ“) е девета.

Кристина Миланова, възпитаничка на фехтовална академия „Васил Етрополски“, излезе от групите с пет победи от пет срещи и влезе в директните елиминации под N5. В първия си двубой от втората фаза на състезанието, валиден за място сред най-добрите осем, сабльорката ни отстрани Дана Алкатани от Саудитска Арабия с 15:4. В Следващата среща Миланова победи Адема Серикбай от Казахстан с 15:14 и си осигури място на полуфиналите. В срещата за място във финала сабльорката ни отстъпи пред Гулистан Пердибаева от Узбекистан с 10:15 и се окичи с бронзов медал.

Утре състезанието продължава с отборната надпревара. Всички класирания и резултати можете да следите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/3B4B728C3F634DB28ECAF3C2CA2F21C1#today.