купа Бургас, отборно, момчета

Вторият отбор на България спечели първо място в отборната надпревара за купа Бургас при момчетата

Вторият отбор на България при момчетата спечели златните медали на сабя в международния турнир за купа Бургас 2021. При момичетата на първо място се класира първият тим на Румъния. Организатори на надпреварата бяха Европейската конфедерация по фехтовка, Българската федерация по фехтовка, фехтовална академия „Васил Етрополски“, фехтовален клуб „Корсар“ и община Бургас.

В отборната надпревара при момчетата, в която се включиха 11 тима, шампион стана вторият отбор на България в състав Никола Меицов, Никола Миланов, Станимир Пелов и Радослав Воденов. Сабльорите ни победиха първо втория отбор на Динамо (Румъния) с 45:40, след това елиминираха Младост с 45:43, а във финала се наложиха над първия отбор на България с 45:44. Така в крайното класиране на първо място завърши вторият отбор на България (Никола Меицов, Никола Миланов, Станимир Пелов и Радослав Воденов), на второ е първият отбор на България (Ален Йончев, Константин Иванов, Симеон Далеков и Кристиан Бойков). На трето място завършиха сабльорите на Младост – Тодор Стефанов, Боян Сокуров, Никола Господинов и Леон Джонев.

При момичетата най-добри от 10-те тима в отборната надпревара бяха фехтовачките от първия отбор на Румъния – Йоана Кондреа, Теодора Чикос и Раиса Апосту. По пътя към първото място те победиха третия отбор на България с 45:17 и втория отбор на Динамо с 45:30, а във финала се наложиха с 45:36 над първия отбор на Динамо. В крайното класиране на първо място е първият отбор на Румъния (Йоана Кондреа, Теодора Чикос и Раиса Апосту), на второ място е първият отбор на Динамо (Амели Пескару, Анастасия Фузеа, София Корлатеску и Андреа Аданилоаие), а трети е първият тим на България (Габриела Георгиева, Николета Добрева, Николета Богданова и Преслава Алекова).

Всички резултати и класирания от турнира за купа Бургас 2021 можете да видите тук: https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=zheleznik&Event=burgas2021&page=competitions.php.

Класиране

Купа Бургас 2021, сабя

Момчета, отборно

1       България 1 Никола Меицов, Никола Миланов, Станимир Пелов, Радослав Воденов

2       България 2 Ален Йончев, Константин Иванов, Симеон Далеков, Кристиан Бойков

3       Младост     Тодор Стефанов, Боян Сокуров, Никола Господинов, Леон Джонев

Момичета, отборно

1       Румъния 1  Йоана Кондреа, Теодора Чикос, Раиса Апосту

2       Динамо 1   Амели Пескару, Анастасия Фузеа, София Корлатеску, Андреа Аданилоаие

3       България 1 Габриела Георгиева, Николета Добрева, Николета Богданова и Преслава Алекова