Световна купа младежи сабя Мадрид

Виктор Филев девети за Световната купа на сабя младежи в Мадрид

Виктор Филев се класира на девето място в турнира на сабя младежи в Мадрид, валиден за Световната купа. В индивидуалната надпревара на младежите участваха 182 състезатели, а България беше представена от осем сабльори (Калоян Пешев, Виктор Филев, Михаил Хаджилазов, Станимир Пелов, Симеон Далеков, Николай-Томас Георгиев, Радослав Воденов и Александър Генков).

Виктор Филев излезе от групите с шест победи, а в елиминациите като поставен под N2 победи Джейкъб Бар от Великобритания с 15:5, Дарио Фернандес Олангуа от Испания с 15:12 и Баптист Байлак от Франция с 15:14, с което си гарантира място сред най-добрите 16. В двубоя за място в топ 8 Филев отстъпи пред Робърт Уанг от САЩ с 13:15 и завърши турнира на 9 място.

Николай-Томас Георгиев се класира сред най-добрите 64, завършвайки на 44-а позиция.

В отборната надпревара на младежите българският тим в състав Виктор Филев, Николай-Томас Георгиев, Михаил Хаджилазов и Калоян Пешев се класира на 12 място.

При девойките индивидуално България беше представена от Емма Нейкова, Кристина Миланова, Михаела Николова, Мариела Георгиева, Сиана Епитропова и Калина Атанасова. Най-добре се представи Калина Атанасова, която завърши на 45 място. Емма Нейкова също завърши сред най-добрите 64, като се класира 50-та.

В отборната надпревара при девойките Българският отбор в състав Калина Атанасова, Мариела Георгиева, Кристина Миланова и Емма Нейкова зае 9 място в крайното класиране.

Всички класирания и резултати от състезанието можете да видите на https://engarde-service.com/tournament/rfee/cmj_mad.