държавно първенство на сабя

Ясни са шампионите на сабя при кадетите индивидуално и до 15 години отборно

Във втория ден на държавното първенство на сабя, което се провежда в Пловдив, бяха излъчени шампионите в индивидуалната надпревара при кадетите и кадетките, и в отборното състезание при мъжете и жените до 15 години.

При кадетите златния медал извоюва Михаил Хаджилазов от Свечников. Той излезе от групите с пет победи, а в елиминациите надделя над Виктор Китенов с 15:9, над Камен Христов с 15:14 и над Веселин Великов с 15:13. Във финала Михаил се изправи срещу Димитър Лазов от Тамплиер и извоюва шампионската титла с 15:12. В крайното класиране на първо място е Михаил Хаджилазов от Свечников, втори е Димитър Лазов от Тамплиер, на трето място са Веселин Великов от Русе и Иван Колев от Корсар.

При кадетките над всички беше Калина Атанасова от Свечников, която вчера извоюва титлата при жените до 15 години. Днес тя записа шест победи в групите, а в елиминациите надделя последователно над Наталия Спасова с 15:2, над Михаела Николова с 15:11 и над Виктория Фентиян с 15:10. В двубоя за първото място Калина се дуелира със съотборничката си Емма Нейкова и победи с 15:14. Така в крайното класиране първа е Калина Атанасова от Свечников, втора е Емма Нейкова от Свечников, а трети са Ана Михайлова от Свечников и Виктория Фентиян от Русе.

В отборната надпревара при мъжете до 15 години участваха осем отбора, а първото място спечели тимът на Корсар в състав Виктор Китенов, Иван Колев, Никола Миланов и Йордан Чолаков. На второ място се класира отборът на Русе (Георги Георгиев, Алек Башалов, Кристиян Бойков и Константин Иванов), а бронзовия медал спечели първият отбор на Тамплиер (Радослав Воденов, Димитър Лазов, Никола Мейцов и Йоан Чакъров).

При жените до 15 години отборни шампионки станаха сабльорките от първия тим на Свечников – Калина Атанасова, Ивона Колимечкова, Василена Кръстева и Натали Мишинева. Второто място извоюва вторият отбор на Свечников (Ая Арою, Яна Серегина, Наталия Спасова и Алиа Филипова), а на трето място завършиха състезателките на Пловдив БГ Сияна Епитропова, Ана-Франческа Качулева и Александра Христова.

Утре държавното първенство продължава с отборната надпревара при кадетите и кадетките, а резултатите в реално време и класирането може да проследите на https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=zheleznik&Event=dpf2020&page=competitions.php.

Класиране, държавно първенство на сабя

Кадети, индивидуално

1            Михаил Хаджилазов    Свечников

2            Димитър Лазов              Тамплиер

3            Веселин Великов           Русе

3            Иван Колев       Корсар

5            Станимир Пелов            ЦСКА София

6            Камен Христов ЦСКА София

7            Александър Панев        Младост

8            Симеон Далеков            Олимпик

Кадетки, индивидуално

1            Калина Атанасова         Свечников

2            Емма Нейкова Свечников

3            Ана Михайлова             Свечников

3            Виктория Фентиян        Русе

5            Кристина Миланова     Корсар

6            Мариела Георгиева      Тракия

7            Михаела Николова       Корсар

8            Даниела Петкова          Корсар

Мъже до 15 години, отборно

  1. Корсар – Виктор Китенов, Иван Колев, Никола Миланов, Йордан Чолаков
  2. Русе – Георги Георгиев, Алек Башалов, Кристиян Бойков, Константин Иванов
  3. Тамплиер I – Радослав Воденов, Димитър Лазов, Никола Мейцов, Йоан Чакъров

Жени до 15 години, отборно

  1. Свечников – Калина Атанасова, Ивона Колимечкова, Василена Кръстева, Натали Мишинева
  2. Свечников 2 – Ая Арою, Яна Серегина, Наталия Спасова, Алиа Филипова
  3. Пловдив БГ – Сияна Епитропова, Ана-Франческа Качулева, Александра Христова