Будапеща Световна купа сабя мъже

Трима българи участват в турнира за Световната купа на сабя мъже в Будапеща

Иван Мандов, Тодор Стойчев и Димитър Райкин започнаха участието си в турнира за Световната купа на сабя мъже „Геревич, Ковач, Карпати“ в Будапеща. Състезанието събра най-добрите сабльори от цял свят, като на пътеките излязоха 205 състезатели от шест континента.

В индивидуалната надпревара от българите най-добре се представи Иван Мандов. В групите той записа пет победи и една загуба, с което се класира за елиминациите. В двубоя за място сред най-добрите 64 Мандов се изправи срещу Фейръс Арфа от Канада и отстъпи с 9:15. Така в крайното класиране той завърши на 100-но място.

Тодор Стойчев се класира за елиминациите след три победи и три загуби в групите. В срещата за място сред най-добрите 64 той отстъпи на Кабалеро Ернандес от Испания с 11:15 и завърши състезанието под N139.

Димитър Райкин не излезе от групите след шест загуби и се класира на 178 място.

В неделя състезанието продължава с отборната надпревара. Всички класирания и резултати можете да следите на https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=hunfencing&Event=2022_03_18-20&page=competitions.php.