купа Свечников купа България сабя

Тодор Стойчев и Емма Нейкова първи за купа „Свечников“ до 20 години

Тодор Стойчев от фехтовален клуб „Свечников“ и съотборничката му Емма Нейкова спечелиха златни медали в надпреварата за купа „Свечников“, първи кръг от купа България на сабя. Надпреварата се проведе във фехтовален център „Младост“ в София, като при младежите участваха 31 сабльори от седем клуба, а при девойките – 26 състезатели от България и от Румъния.

При младежите до 20 години шампион стана Тодор Стойчев от Свечников, който в групите записа шест победи, а в елиминациите се наложи над Димитър Лазов от Свечников с 15:3, над Никола Господинов от Младост с 15:6 и в полуфинала над Виктор Филев от Свечников с 15:9. В двубоя за титлата Стойчев отново игра много силно и се наложи над Георги Златаров от Свечников с 15:10.

При девойките до 20 години триумфира Емма Нейкова от Свечников. В групите Емма записа 5 победи, а в елиминациите победи Ралица Гаджева от Младост с 15:7, Ана Михайлова от Свечников с 15:3 и в полуфинала Кристина Миланова от Свечников с 15:7. В спора за титлата Нейкова се наложи над Белослава Иванова от ЦСКА с 15:4.

Утре надпреварата продължава с боевете при мъжете и при жените над 20 години. Всички класирания и резултати можете да следите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/3ED7BCC673A24CAB946D3AF49D581367#today.

Класиране

Купа „Свечников“, купа България I кръг, сабя

Младежи до 20 години

1     Тодор Стойчев Свечников

2     Георги Златаров     Свечников

3     Йевхен Олейников Младост

3     Виктор Филев Свечников

5     Христо Христов      Авитохол

6     Станимир Пелов     Свечников

7     Никола Господинов Младост

8     Ивайло Александров      Свечников

Девойки до 20 години

1     Емма Нейкова Свечников

2     Белослава Иванова ЦСКА

3     Кристина Миланова       Свечников

3     Илинка Пантис

5     Ана Михайлова      Свечников

6     Сиана Епитропова  Пловдив БГ

7     Аля Филипова Свечников

8     Мариела Георгиева Пловдив БГ