Сабята на Етрополски Никола Меицов бронзов медал

Никола Меицов спечели бронз в „Сабята на Етрополски“ при мъжете до 14 години

Никола Меицов спечели бронзов медал в турнира „Сабята на Етрополски“ във възрастова група мъже до 14 години. Надпреварата започна днес в зала „Универсиада“ и е валидна за Европейската купа. На пътеките излязоха 66 състезатели от 13 държави, начело с феховални сили като Румъния, Турция, Унгария и Гърция. България беше представена от 22 сабльори, които показаха висок дух и много добра игра.

Никола Меицов излезе от групите с пет победи и една загуба. Във втория кръг на елиминациите, в двубой за място сред най-добрите 16, той победи Калин Соаре от Румъния с 15:5. В следващата среща състезателят на Тамплиер се наложи над Михнеа Величу от Румъния с 15:14, а в битката за място на полуфиналите отстъпи пред Аббас Хюсеинов от Азербайджан с 11:15.

В топ 16 влязоха още трима българи: Константин Иванов от Русе завърши на 9 позиция, Константин Атанасов от Младост е 10-ти, а Ивайло Андонов от Олимпик е 15-ти.

При жените до 14 години в конкуренцията на 52 състезателки в топ 8 влязоха две българки: Преслава Алекова от Русе завърши на пето място, а Габриела Георгиева от Маркели е седма. И двете сабльорки излязоха от групите с по пет победи и една загуба. В елиминациите Алекова победи Ева Атанасова от ЦСКА с 15:13, а в двубоя за място в топ 8 надделя над Теодора Янкова от Пловдив БГ с 15:7. В следващата среща, за място на полуфиналите, състезателката на Русе загуби от Дуру Айше Озгьонул от Турция с 12:15.

В първата си среща от елиминациите Габриела Георгиева се наложи над Инес Лопес от Испания с 15:6, а в срещата за място сред най-добрите осем отстрани Амели Пескару от Румъния с 15:6. В битката за място на полуфиналите Георгиева загуби от Крисо Тсокаропуло от Гърция с 13:15.

В топ 16 завършиха още три представителки на България. Теодора Янкова от Пловдив БГ е 11-та, Николета Добрева от Железник е 13-та, а Диана Нейчева от Младост е 15-та.

Утре състезанието продължава с боевете на кадети индивидуално и кадетки отборно. Всички класирания и резултати можете да следите на https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&large=L&nrows=50&page=days.php&option=current.