световно първенство по фехтовка в Египет, подготвителен лагер

Най-добрите ни сабльорки участваха в подготвителен лагер за световното първенство в Египет

Най-добрите български сабльорки се включиха в международен тренировъчен лагер в Приморско като част от подготовката си за световното първенство по фехтовка, което ще се проведе от 15 до 23 юли в Египет. В лагера участва разширеният състав на българския национален отбор: Олга Храмова, Емма Нейкова, Йоана Илиева, Ана Михайлова, Теодора Вутова, Белослава Иванова, Габриела Захаринова, Мариела Георгиева и Кристина Миланова. За Египет в петък заминават Олга Храмова, Емма Нейкова, Йоана Илиева и Ана Михайлова, които ще участват в индивидуалната и в отборната надпревара.

В подготвителния лагер в Приморско се включиха и състезателки на Азербайджан, Германия, Канада и Турция. В заниманията участва и N1 в световната ранглиста на сабя Анна Башта от Азербайджан, която е предсрочна носителка на комплексната Световна купа за този сезон. Със 194 000 точки Башта не може да бъде изместена от първото място в ранглистата на Международната федерация по фехтовка.

Световното първенство по фехтовка започва на 15 юли в Кайро. Очакванията са за добро представяне на младите ни състезателки и на опитната Олга Храмова, които показват все по-добра игра и вече са заплаха за най-добрите сабльорки от световния елит.