Европейско първенство за кадети и кадетки Нови Сад

Михаела Стефанова се класира 24-та на шпага на Европейското първенство за кадетки

Михаела Стефанова се класира на 24 място на шпага Европейското първенство по фехтовка за кадети и кадетки в Нови Сад. Българката записа в групите три победи и две загуби. В първия кръг от елиминациите тя победи Ксения Кущан от Украйна с 15:13. В следващата среща Михаела се изправи срещу Емили Конрад от Украйна, отстъпи с 10:15 и завърши на 24 място в крайното класиране.

Още три наши шпажистки излязоха на пътеките в Нови Сад. Виктория Велиславова записа в групите три победи и три загуби. В елиминациите тя се изправи срещу Карина Прокопович от Литва и след оспорван двубой победи с 15:14. В срещата за място сред най-добрите 16 фехтовачката ни излезе срещу София Просина от Латвия и загуби с 9:15, с което зае 30 място в класирането.

Александра Сучкова не успя да излезе от групите след две победи и три загуби, и се класира 67-ма. В групите Матея Петкова записа две победи и три загуби, но не завърши състезанието.

При кадетите, в надпреварата на рапира, Матей Матеев завърши на 35 място. Българинът излезе от групите с четири победи и две загуби. В елиминациите той се изправи срещу Димитрис Сачинидис от Гърция и отстъпи с 6:15.

Утре Европейското първенство по фехтовка за кадети и кадетки продължава с надпреварата на шпага мъже и сабя жени. Очакваме в Нови Сад Алекс Костадинов, Александър Костадинов, Рахим Рашайда и Филип Юсмен при кадетите, и Калина Атанасова, Мариела Георгиева, Емма Нейкова и Василена Кръстева при кадетките.

Всички класирания и резултати можете да следите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/3BAB6182B150494A84D26017BC6224A8#today. Боевете можете да гледате наживо на https://www.fencingvision.com/live/?fbclid=IwAR2bqHchjP42YG2EaZHnSMouqHrsb_fdfqZTyRkh3JnXqDIBbfzIz2jUqhw.