Световна купа Падуа Йоана Илиева

Йоана Илиева завърши 31-ва на Световната купа в Падуа

Най-добрата ни сабльорка Йоана Илиева се класира 31-ва в международния турнир за жени в Падуа (Италия). Състезанието беше валидно за Световната купа и събра най-добрите фехтовачки в света. На пътеките в Италия излязоха четири от най-добрите пет сабльорки в момента – N2 в ранглистата Анна Башта от Азербайджан, N3 Мисаки Емура от Япония, N4 Деспина Георгиаду от Гърция и N5 Жису Йон от Южна Корея.

В първия ден от турнира Йоана си гарантира място в топ 64 на турнира. В предварителния кръг тя записа три победи и три загуби в групите, и още две победи в елиминациите. Във втория ден от надпреварата българката излезе за първия си двубой срещу Лучия Мартин-Португес от Испания и победи с 15:11. В срещата за място в топ 16 възпитаничката на фехтовална академия „Васил Етрополски“ и на националния треньор Ивайло Воденов се изправи срещу Сара Балзе от Франция, но отстъпи със 7:15.

Всички резултати и класирания от състезанието можете да видите на https://engarde-service.com/index.php?lang=en&Organisme=federscherma&Event=padovagp&Compe=scf.