Европейско пъвенство за кадети и кадетки Нови Сад

Емма Нейкова е 14-та на сабя при кадетките в Нови Сад

Емма Нейкова завърши на 14 място на сабя на Европейското първенство за кадети и кадетки в Нови Сад. Тя излезе от групите под N4 след четири победи и две загуби. Във втория кръг на елиминациите фехтовачката ни се изправи срещу Александра Куваева от Грузия и победи категорично: 15:5. В двубоя за място сред най-добрите осем Нейкова игра срещу Занет Ковач от Унгария. Възпитаничката на фехтовална академия „Васил Етрополски“ отстъпи с 9:15 и се нареди на 14 място в крайното класиране.

Още три българки излязоха на пътеките в Сърбия днес. Калина Атанасова излезе от групите с 4 победи и 2 загуби и се изправи във втори кръг от елиминациите срещу Мариела Виале от Италия. След оспорван двубой българката загуби с 14:15 и се нареди на 21 място.

Мариела Георгиева записа 2 победи и 3 загуби в групите, а в елиминациите игра срещу Елизабета Борели от Италия. Сабльорката ни отстъпи с 10:15 и се класира 39-та.

Четвъртата ни състезателка – Василена Кръстева – излезе от групите с една победа и 4 загуби. В първия кръг на елиминациите тя се изправи срещу Константина Кефала от Гърция, отстъпи с 12:15 и завърши на 44 място.

В надпреварата на шпага при кадетите най-добре от българите се представи Рахим Рашайда, завършил 43-ти. Той излезе от групите с четири победи и една загуба и се класира за втори кръг на елиминациите. В двубоя срещу Матас Медисаускас от Литва Рахим отстъпи с 12:15.

Филип Юсмен записа в групите 3 победи и 3 загуби, а в първия кръг на елиминациите игра срещу Давид Хертел от Австрия. Състезателят ни отстъпи със 7:15 и завърши на 66 място.

Алекс Костадинов излезе от групите с 3 победи и 3 загуби и в първия кръг на елиминациите се изправи срещу Кристиан Корбу от Румъния. Фехтовачът ни отстъпи с 8:15 и завърши на 70 място в крайното класиране.

След 2 победи и 4 загуби в групите Александър Костадинов също стигна до елиминациите след 2 победи и 4 загуби в групите. В двубоя за място сред най-добрите 64 той загуби от Никита Ситиков от Естония с 13:14 и завърши 74-ти.

Утре Европейското първенство по фехтовка за кадети и кадетки продължава с отборните надпревари на жени шпага, жени рапира и мъже сабя. На шпага България ще бъде представена от Виктория Велиславова, Матея Петкова, Михаела Стефанова и Александра Сучкова. На сабя на пътеките ще излязат Камен Христов, Никола Господинов, Димитър Лазов и Станимир Пелов.

Всички класирания и резултати можете да следите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/3BAB6182B150494A84D26017BC6224A8#today. Боевете можете да гледате наживо на https://www.fencingvision.com/live/?fbclid=IwAR2bqHchjP42YG2EaZHnSMouqHrsb_fdfqZTyRkh3JnXqDIBbfzIz2jUqhw.