Виртуална междуконтинентална купа

Гласувайте за най-добрите ни сабльори във Виртуалната междуконтинентална купа

Гласувайте за най-добрите ни сабльори във Виртуалната междуконтинентална купа в Инстаграм! На линка https://instagram.com/cpe.fencing?igshid=jqkvwrmlnwtk можете да дадете гласа си за най-талантливите ни фехтовачи от 20 до 27 юни в първото международно виртуално състезание по фехтовка в историята. Инициативата за вота е на Панамериканската конфедерация по фехтовка, а първи ще събират гласове състезателите при младежите и девойките на сабя. В Инстаграм можете да подкрепите Йоана Илиева, Симона Недялкова, Емма Нейкова, Белослава Иванова и Теодора Вутова при девойките, както и Тодор Стойчев при младежите.

Припомняме, че през февруари Йоана Илиева стана европейска шампионка за жени до 20 години на сабя на шампионата в Порец (Хърватия). Целта пред националната състезателка с наставник Ивайло Воденов е квота за олимпийските игри в Токио, като двамата вече подновиха тренировките в очакване на първите международни състезания след карантината заради корона вируса. Тодор Стойчев пък спечели комплексната Европейска купа на сабя за кадети за сезон 2019/2020 и е една от големите надежди на българската фехтовка. Симона, Емма, Белослава и Теодора са сред талантите на сабя в България и вече имат победи на десетки турнири.

Победителите при девойките на сабя ще станат ясни на 26 юни, а при младежите – на 27 юни. Гласувайте за българските състезатели!