Европейско първенство зо жени до 23 години

Българските сабльорки пети на европейското за жени до 23 години

Българските сабльорки завършиха пети в отборната надпревара на европейското първенство по фехтовка за жени до 23 години в Будапеща. В конкуренцията на още 9 отбора Йоана Илиева, Белослава Иванова, Калина Атанасова и Емма Нейкова записаха три победи и една загуба и влязоха сред най-добрите осем на престижното състезание.

В първата си среща от елиминациите, за място сред най-добрите осем, сабльорките ни победиха Унгария с 45:41 след оспорвана среща, в която няколко пъти разменяха водачеството със съперничките си, но в крайна сметка спечелиха. В следващата среща, за място на полуфиналите, Илиева, Иванова, Атанасова и Нейкова отстъпиха пред Германия с 36:45.

В първата среща за разпределение на местата от 5 до 8 българките победиха Румъния с 45:40. В двубоя за 5-6 място сабльорките ни се наложиха над Украйна с 45:31 и завършиха надпреварата на 5 място.

Всички класирания и резултати от европейското първенство по фехтовка за мъже и жени до 23 години можете да видите на https://engarde-service.com/app.php?id=3205S5.