Българска федерация по фехтовка годишни награди

Българска федерация по фехтовка награди най-добрите състезатели за 2020

Българска федерация по фехтовка награди най-добрите състезатели за 2020 година на тържествена церемония в Министерството на младежта и спорта. За отлични постижения със специални плакети бяха отличени Йоана Илиева, Емма Нейкова, Белла Иванова, Олга Храмова, Тодор Стойчев, Рахим Рашайда, Васил Ивакимов, Георги Златаров и Димитър Райкин. Наградата за най-добър отбор взе тимът кадети мъже в състав Тодор Стойчев, Георги Златаров, Ангел Вълков, Ивайло Александров, Ясен Стоянов и Павел Павлов.

Отличието за най-добър треньор на годината за невероятния 11 пореден път получи наставникът на националния отбор на сабя Ивайло Воденов. За пети пореден път призът за най-добър съдия отиде у Васил Миленчев.

„Българска федерация по фехтовка връчва годишните си награди повече от 12 години, но за пръв път всичките отличени състезатели са с най-малко 32 място от големи турнири – състезания за Европейска и Световна купа, европейски шампионат и т.н., – каза най-добрият треньор за годината Ивайло Воденов. – Това важи и за отбора на кадетите, и е наистина отлично постижение. Без награди останаха още трима състезатели, завършили сред най-добрите 32 на голям турнир. Отборът на сабя жени, който има трето място на старт за Световната купа, също е без плакет, но трябваше да ограничим избора си до десет позиции. Българската фехтовка досега не е имала толкова добри резултати и предполагам, че 2021 година ще е още по-успешна. Благодаря на всички за труда и за успехите.“

Плакетите на наградените връчиха председателят на БФФ Величка Христева, членът на УС на БФФ Запрян Ванчев и световният шампион на сабя от 1983 г. Васил Етрополски. Да подкрепят своите възпитаници на церемонията присъстваха и треньорите Димитър Кънчев (треньор на Рахим Рашайда) и Даниел Бояджиев (теньор на Васил Ивакимов).