годишни награди 2020

Академия „Етрополски“ награди най-добрите си фехтовачи за 2020 г.

Фехтовална академия „Васил Етрополски“ отличи най-добрите си фехтовачи за 2020 година на тържествена церемония. 2020 беше най-успешната от създаването на академията през 2009 и една от най-успешните за българската фехтовка. Йоана Илиева извоюва първа европейска титла в историята на фехтовката в България, а успехите на състезателите са плод на труда на екипа от 15 треньори.

Сред десетте най-изявени фехтовачи за 2020 са: Йоана Илиева, Емма Нейкова, Тодор Стойчев, Олга Храмова, Христо Ефимов, Димитър Райкин, Ана Михайлова, Георги Златаров, отборът жени в състав Йоана Илиева, Габриела Захаринова, Василена Кръстева и Калина Атанасова, отборът младежи в състав Тодор Стойчев, Валентин Воденов и Ясен Стоянов, и отборът кадети в състав Тодор Стойчев, Ясен Стоянов, Георги Златаров, Ивайло Александров и Павел Павлов. Плакета за най-добър треньор за 2020 година получи Едуард Зуев. Наградите бяха връчени от директора на фехтовална академия „Васил Етрополски“ Запрян Ванчев и от спортния директор на академията Ивайло Воденов.

„Изборът за най-добри състезатели за 2020 година беше много труден, – каза Ивайло Воденов. – За пръв път в историята ни награждаваме сабльори с отлично класиране само на международни състезания – на турнири за Европейска и Световна купа, както и на европейско първенство. Ако се беше провело и световното първенство, със сигурност щяхме да имаме призьори и там, и да ги наградим днес. Пожелавам на всички много успехи и изборът за най-добри състезатели на академията за 2021 да е още по-труден.“