годишни награди фехтовална академия "Васил Етрополски"

Фехтовална академия „Васил Етрополски“ връчи годишните си награди

Фехтовална академия „Васил Етрополски“ връчи годишните си награди на Коледно тържество с много настроение и демонстрация на умения със сабята. Празникът започна с дуели на най-малките възпитаници на академията – до 12 и до 15 години. В битките участваха представители на клубовете на академията и състезатели от ЦСКА.

Тържествената част от празника включваше връчване на годишните награди на академията на десетте най-добри фехтовачи за 2021 година, спечелили отличия на международни и национални състезания. Със специални плакети бяха отличени Йоана Илиева, Тодор Стойчев, Емма Нейкова, Олга Храмова, Калина Атанасова, Ана Михайлова, Димитър Райкин, Христо Ефимов и Михаил Хаджилазов. Приза за най-добър отбор спечели отборът младежи, който триумфира на държавното първенство в много силна конкуренция в състав Христо Ефимов, Павел Павлов и Валентин Кювлиев. Първите носители на учредената през тази година награда „млади таланти“ станаха Николета Добрева от клуб „Железник“ Стара Загора, Станимир Пеловот „Свечников“ и Никола Меицов от „Тамплиер“.

Наградата за най-добър треньор на 2021 година взе Кирил Захаринов. Отличените получиха плакетите си от Антоанета Боева, директор на дирекция „Спорт за високи постижения“ към Министерството на младежта и спорта и от Офелия Кънева, член на съвета на фехтовална академия „Васил Етрополски“. Наградените бяха поздравени и от директорите на академията Запрян Ванчев и Ивайло Воденов с пожелания за още много победи на международните турнири и още по-успешна 2022 година.

Празникът завърши с демонстрация на кулинарните умения на състезателите на фехтовална академия „Васил Етрополски“ и родителите им, а много от присъстващите откриха подаръци от Дядо Коледа под Коледното дърво.