фехтовален турнир "Доблест и благородство"

Фехтовален турнир „Доблест и благородство“ отбеляза 84-тия рожден ден на Н.В.Симеон II

Повече от 40 възпитаници на фехтовална академия „Васил Етрополски“ участваха в традиционния турнир „Доблест и благородство“, който отбеляза 84-тата годишнина от рождението на Н.В.Симеон II, Цар на българите. Състезанието се проведе в парка на двореца „Врана“ под аплодисментите на патрона на турнира – Н.В.Симеон II. Гости на събитието бяха директорите на фехтовалната академия Запрян Ванчев и Ивайло Воденов, членовете на съвета на академията Офелия Кънева, Спартак Керемидчиев, Янко Кръндаров и Кирил Захаринов, както и президентът на Българска фехтовална лига Йордан Динев. На боевете съдийстваха две от най-добрите ни фехтовачки – европейската шампионка при девойките за 2020 година Йоана Илиева и Олга Храмова. Специални гости бяха децата от центровете за настаняване от семеен тип от Левски, Първомай и Карлово.

На пътеката в парка на дворец „Врана“ излязоха момчета и момичета до 12 години от всички клубове на академията. След оспорвани битки със саби и рапири, проследени с интерес и аплодирани от Н.В. Симеон II, победители в състезанието станаха Никола Меицов от София и Габриела Георгиева от Карнобат. Те получиха купите си от Н.В. Симеон II. Всички участници в турнира бяха наградени от Н.В. Симеон II с възпоменателни медали и грамоти за участие.

Фехтовална академия „Васил Етрополски“ връчи на Н.В. Симеон II купа в знак на благодарност за гостоприемството и за помощта му за развитието на фехтовката в България.

Организатори на турнира „Доблест и благородство“ бяха фехтовална академия „Васил Етрополски“ и Българска фехтовална лига.