Турските състезатели – победители в Сабята на Етрополски 2011

Турски състезатели спечелиха и двете титли в първия ден от турнира по фехтовка „Сабята на Етрополски” в София, кръг от Европейската купа за кадети (до 17 години).
При момчетата шампион стана Енвер Йълдъръм. На финала той победи с 15:12 туша Мариос Якуматос от Гърция. Бронзови медали взеха румънецът Тудор Куку-Думитреску и гръкът от руски произход Александрос Поляков.
В Топ 16 влязоха двама българи – Симеон Иванов е 10-и, а Радослав Христов е 13-и. Класирането на Христов учуди дори треньора му Ивайло Воденов, тъй като Радо е едва на 13 години и допреди 7 месеца е тренирал хандбал.
В отборната надпревара при кадетките също доминираха представители на Балканските страни. На финала националките на Турция се наложиха над АЕК (Атина), а в битка за бронза Гърция надви България.
В неделя, на проведените индивидуално състезание за кадетки и отборното за кадети взеха участие общо 113 фехтовачи от 10 страни – Австрия, Гърция, Израел, Италия, Португалия, Румъния, Сърбия, Турция, Унгария и България.

Победителите бяха наградени от Валентин Николов, председател на Организационния комитет и член на съвета на ФА Етрополски, Петър Делчев – председател на съвета на академията, Янко Къндаров – също член на съвета на фехтовалната академия и Величка Христева – председател на Българска федерация по фехтовка.