ТУРНИР ЗА КУПА „Принц Кирил Преславски”, Св. Влас, 02.06.2012 г.

[monoslideshow id=45]

Оспорвани и качествени боеве, силни емоции и отлична организация белязаха първото официално състезание на лигата. В турнира, домакин на който беше комплекс „Марина Диневи”, участваха тринадесет фехтувачи (мъже и жени) от София, Бургас, Шумен и Стара Загора, както и представителя на Полша- Дариуш Домански.

Милена Златинова успя да реализира добрата си техническа подготовка и заслужено грабна купата „Принц Кирил Преславски” при жените. Втора остана Цена Канариева, която показа видимо израстване и спечели сребърното отличие.

В надпреварата при дамите изключително приятно впечатление оставиха също представителките на Бургас Мариета Паскова и Николина Динева. С непримиримост и в атакуващ стил, Паскова/участва извън класирането/ спечели всичките си срещи.

Много драматични моменти имаше в мъжката надпревара. И тук трябва специално да отличим представителите на Бургас. Петър Мечев и Радостин Станчев играха с желание и воля за победа и бяха равностойни на съперниците си, които имат много по-богат опит. Веселин Добрев (Стара Загора) игра много технично и достигна до четвъртфиналните схватки.

Още първият четвъртфинал предложи много емоции. Йордан Динев започна уверено, но при 11:8 туша получи тежка контузия на рамото. Динев стисна зъби и успя да завърши и да спечели боя си, което го прати сред медалистите.

Много стръв за победата и технични тушове имаше в срещата на Янко Кръндаров с Николай Николов. Двамата фехтувачи с амбиции за спечелване на купата бяха равностойни до последния туш. Победата се усмихна на Николов.

Не без напрежение стигнаха до медалите Дариуш Домански и Спартак Керимидчиев – след победи над Веселин Добрев и Радостин Станчев.

Много пот се проля за разпределението на местата в Топ 4. Йордан Динев започна боя си срещу Спартак Керимидчиев с присъщите си амбиция и агресивност, но по средата на боя рамото му не издържа и след лекарска забрана беше принуден да се задоволи с бронзовото отличие.

Другият полуфинал беше равностоен до последните решаващи тушове и те бяха за Домански, което го прати на финала. За Николов остана бронзът.

Финалният двубой предложи всичко – изключителна динамика, техника и напрежение до последния туш.При 14:14 Керимидчиев беше по-настойчив и заслужено триумфира с купата „Принц Кирил Преславски”.

Забележителен е спортно-техническият прогрес, който е постигнал Спартак през последните два месеца. За Дариуш пък остана среброто и желанието за достоен реванш в следващите турнири на лигата.