фехтовален турнир София млади таланти

Турнирът „София млади таланти“ събра най-малките звезди във фехтовката

Най-малките звезди във фехтовката се събраха във вторник в залата на фехтовална академия „Васил Етрополски“, за да премерят сили в турнира „София млади таланти“. Състезанието се организира по традиция в края на фехтовалната учебна година и се провежда със съдействието на фондация „София – европейска столица на спорта“. В демонстрациите, игрите и боевете взеха участие повече от 40 момчета и момичета на възраст от 8 до 12 години от всички школи на фехтовална академия „Васил Етрополски“.

Турнирът започна с представяне на най-малките участници, които правят първи стъпки във фехтовката. Те играха забавни игри и демонстрираха какво са научили от треньорите си. Всички получиха грамоти за завършено първо ниво в спорта, значка на академията и лакомства. След това беше даден стартът на фехтовален турнир с участието на напредналите – децата от първа фехтовална степен в школите. Състезателите бяха разделени по степен на подготовка и показаха много хъс, емоции и старание.

Победител в турнира стана Борис Иванов, на второ място се класира Габриела Ковачева, а бронзовите медали си поделиха Ивайло Стоев и Христина Ковачева.

Наградите и дипломите на състезателите бяха връчени от директора на фехтовална академия „Васил Етрополски“ Запрян Ванчев, а съдии на боевете бяха националните състезатели Тодор Стойчев и Валентин Воденов. Организатори на надпреварата бяха фехтовална академия „Васил Етрополски“ и фехтовален клуб Тамплиер, а патрон на събитието беше Негово Височество Симеон II, цар на българите.