Световна купа жени сабя

Трите ни най-добри сабльорки в топ 64 за СК в Ташкент, ще играят за медалите

Трите ни най-добри сабльорки Йоана Илиева, Олга Храмова и Емма Нейкова си гарантираха място сред най-добрите 64 в индивидуалната надпревара на турнира за жени в Ташкент (Узбекистан), валиден за Световната купа. Утре те ще играят за призовите места с най-добрите фехтовачки на планетата, с което за пореден път доказаха мястото си в световния елит.

Йоана Илиева ще излезе на пътеките директно във втория ден на състезанието заради добрите си резултати през сезона, които й отреждат място сред 16-те поставени играчи по класирането им за Световната ранглиста. Олга Храмова и Емма Нейкова се класираха за боевете на 64-те най-добри, след като играха предварителен кръг с още сто сабльорки. Олга излезе от групите по безапелационен начин – с шест победи от шест срещи, което е изключително постижение. Така тя си осигури директно място във втория ден на турнира. Емма Нейкова записа в групите три победи и две загуби, а в елиминациите победи Хана Лий от Южна Корея с 15:8 и също ще продължи срещите си на пътеките в Ташкент.

Утре надпреварата стартира в 7:00 часа. Йоана Илиева ще играе в първия си двубой срещу Елизабет Гете от Германия, Олга Храмова ще се изправи срещу Елена Ернандес от Испания, а Емма Нейкова – срещу Росела Грегорио от Италия.

Всички класирания и резултати можете да следите на https://www.fencingtimelive.com/tableaus/scores/15C61DB53F034C78909C1E7C87E5BFD4/2FCCBDE5CF5849D3BB6AFEBBEE97AD6F.