държавно първенство за младежи и девойки, сабя

Тодор Стойчев и Йоана Илиева са държавни шампиони на сабя при младежите и девойките

Тодор Стойчев от Свечников и Йоана Илиева от Свечников станаха шампиони в държавното първенство на сабя за младежи и девойки. Шампионатът се провежда в Пловдив и ще продължи до неделя. В индивидуалната надпревара при младежите се включиха 26, а при девойките – 20 състезателки.

При младежите Тодор Стойчев записа в групите пет победи и една загуба. В двубоя за място сред най-добрите осем той елиминира Валентин Кювлиев от Свечников с 15:14. В следващата си среща Стойчев победи Виктор Филев от Свечников с 15:7, а на полуфинала надделя над Христо Ефимов от Свечников с 15:14. Във финала носителят на Европейската купа за кадети за 2019/2020 г.се изправи срещу съотборника си Димитър Райкин и извоюва златния медал след 15:11. Така в крайното класиране N1 e Тодор Стойчев от Свечников, сребърния медал спечели Димитър Райкин от Свечников, а бронзовите отличия разделиха Ангел Вълков от Пловдив БГ и Христо Ефимов от Свечников.

При девойките Йоана Илиева излезе от групите с шест победи. В елиминациите тя победи Виктория Фентиян от Русе с 15:4, Емма Нейкова от Свечников с 15:10 и в полуфинала – Калина Атанасова от Свечников с 15:6. Във финала Йоана се изправи срещу Теодора Вутова от ЦСКА София и грабна първото място с категоричното 15:6. В крайното класиране на първо място е Йоана Илиева от Свечников, втора е Теодора Вутова от ЦСКА София, а трети са Калина Атанасова от Свечников и Кристина Миланова от Корсар.

В събота държавното първенство на сабя продължава с отборната надпревара при младежите и девойките, както и с индивидуалната надпревара при мъжете и при жените. Ще започнат и боевете на шпага – мъже и жени индивидуално. Резултатите в реално време можете да следите на https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=zheleznik&Event=dpf2021&page=competitions.php.

Класиране

Държавно първенство на сабя

Младежи, инвидидуално

1            Тодор Стойчев Свечников

2            Димитър Райкин            Свечников

3            Ангел Вълков   Пловдив БГ

3            Христо Ефимов Свечников

5            Симеон Михайлов        ЦСКА София

6            Даниел Левиев Младост

7            Христо Христов              Авитохол

8            Виктор Филев   Свечников

Девойки, индивидуално

1            Йоана Илиева  Свечников

2            Теодора Вутова             ЦСКА София

3            Калина Атанасова         Свечников

3            Кристина Миланова     Корсар

5            Ана Михайлова             Свечников

6            Белослава Иванова      ЦСКА София

7            Михаела Николова       Корсар

8            Емма Нейкова Свечников