олимпийска квалификация Тодор Стойчев

Тодор Стойчев завърши 6-и в олимпийската квалификация на сабя в Люксембург

Тодор Стойчев завърши на шесто място в олимпийската квалификация на сабя в Диферданж (Люксембург). За първото място, което гарантираше място за игрите през това лято в Париж, се състезаваха 17 фехтовачи от 17 държави.

Тодор Стойчев показа много добра форма още в групите, където записа четири победи и две загуби. В директните елиминации възпитаникът на фехтовална академия „Васил Етрополски“ победи Андри Николайсон Матеев от Исландия с 15:10. В следващия двубой, валиден за място на полуфиналите, сабльорът ни отстъпи пред Симон Хричюк от Полша с 10:15 и зае шесто място в крайното класиране.

Утре в Дифержанж най-добрата ни сабльорка Йоана Илиева излиза в битка за първото място и квота за олимпийските игри в Париж. Само победа ще й гарантира виза за игрите, а в Люксембург тя ще се изправи срещу най-добрите сабльорки от Европа. Пожелаваме й успех!

Срещите в групите започват в 12:30 ч и можете да ги следите наживо на https://www.fie.org/live. Класиранията и резултатите от олимпийската квалификация можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/01FCDF714AD34B6EB3E16E460D393E0E#today.