сателитен турнир сабя мъже Тодор Стойчев

Тодор Стойчев завърши пети в сателитния турнир на сабя мъже в София

Тодор Стойчев завърши на пето място в сателитния турнир на сабя мъже, който се проведе днес в София. Надпреварата спечели Крижтиян Раб от Унгария. Състезанието откри сезона на българските сабльори, а на пътеките излязоха фехтовачи от 20 държави. България беше представена от 22 състезатели, като сред най-добрите 16 влязоха още трима българи, възпитаници на фехтовална академия „Васил Етрополски“ – Димитър Райкин завърши 11-ти, Христо Ефимов е 15-ти, а Михаил Хаджилазов е 16-ти.

Тодор Стойчев започна турнира отлично. В групите той записа пет победи и една загуба. В първия си двубой от директните елиминации възпитаникът на фехтовална академия „Васил Етрополски“ с треньор Ивайло Воденов отстрани Андри Николай Матеев от Исландия с 15:3. В срещата за място сред най-добрите осем Стойчев победи Димитър Райкин с 15:8. В двубой за място в топ 4 сабльорът ни се изправи срещу Крижтиян Раб от Унгария, отстъпи с 12:15 и завърши надпреварата на 5 място.

Утре състезанието продължава с боевете на сабя жени. На пътеките ще излязат 31 състезателки, сред които 13 българки начело с най-добрите ни сабльорки Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова, Калина Атанасова, Белослава Иванова и Кристина Миланова.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://engarde-service.com/app.php?id=3350R1.

Сателитен турнир сабя мъже София

Класиране

1            Крижтиян Раб Унгария

2            Толга Аслан     Турция

3            Франческо Дармиенто           Италия

3            Елиесер Ромеро          Венецуела

5            Тодор Стойчев              България

6            Даниеле Франчиоза  Италия

7            Давид Сагарди Диаз  Испания

8            Гибран Зеа       Мексико