Riposta Cup

Силно представяне на младите сабльорки на академия Етрополски в Румъния

Младите сабльорки на фехтовална академия „Васил Етрополски“ се представиха силно и впечатлиха с играта си на международния турнир на сабя за деца Riposta Cup в Румъния. В надпреварата участваха състезателки на фехтовален клуб Корсар – Бургас и Маркели – Карнобат. С най-добро класиране се отличиха Лора Ганева и Екатерина Чаушева от Корсар.

Лора Ганева се класира седма във възрастова група до 10 години след четири победи и една загуба в групите, и две победи и загуба на четвъртфиналите в елиминациите. Сабльорката от Несебър дебютира на международно състезание и само липсата я лиши от възможността да влезе в битка за медалите.

Екатерина Чаушева спечели осмо място във възрастова група до 14 години, в конкуренцията на 62 състезателки. В групите тя записа четири победи и две загуби, а в елиминациите отстрани Ева Калиман от Румъния, Теа Джоузеф от Великобритания и Дуру Кавзан от Турция. В двубоя за място на полуфиналите Чаушева отстъпи пред финалистката Мария Милеа от Румъния.

С много добро класиране се отличи и Доминика Микова от Корсар, която зае 12 място в конкуренцията на 69 състезатели във възрастовата група до 12 години

Останалите състезателки, които защитаваха името на фехтовалната академия бяха Християна Николова (Маркели), Росалин Ангелов (Маркели), Пресиан Петков (Маркели), Мартина Христова (Корсар), Мария Манчева (Корсар), Борис Чапкънов (Корсар), Максим Маринов (Корсар).

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/BB39D0407FFD41318E143F83A449DBD3?fbclid=IwAR1wsVLRYINkKEvElBKj9DQ6vhqsBT_Jfydl2drwlAbD6EmredkkxNm4Nlg#today.