„Сабята на Етрополски“ с рекорд по брой участници

Рекордните 180 състезатели от 10 страни ще участват в шестото издание на турнира по фехтовка „Сабята на Етрополски“. Турнирът ще се проведе на 9 и 10 ноември в София.

Надпреварата е кръг от Европейската купа за кадети и кадетки (до 17 години) и е организирана от Фехтовална академия „Васил Етрополски“ и клуб по фехтовка „Свечников“. Боевете ще се проведат във волейболната зала на ЦСКА в комплекса на „4-ти километър”. Входът е свободен.

Участие са заявили най-талантливите млади фехтувачи от Австрия, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция, Унгария, Исландия и България. Надеждите за силно представяне на домакините са свързани с Георги Георгиев, Стефан Стефанов и Стефан Булдеев – при момчетата, а при момичетата – с Теодора Вутова, Сара Хаджийска, Йоана Илиева и Симона Недялкова.

Патрон на турнира и тази година е столичният кмет г-жа Йорданка Фандъкова. Най-големият български успех в досегашната история на състезанието е победата на Любослав Бурнев през 2011 г. – годината, в която Бурнев спечели и Европейската купа.