Световна купа сабя жени Белгия

Сабльорките ни седми за Световната купа в Белгия

Българският отбор на сабя в състав Олга Храмова, Йоана Илиева, Емма Нейкова и Ана Михайлова се класира на седмо място в турнира за Световната купа в Синт Никлаас (Белгия). Фехтовачките ни влязоха в състезанието под N9 и в конкуренцията на още 26 тима завършиха сред най-добрите осем на планетата. За пореден път Храмова, Илиева, Нейкова и Михайлова показаха, че са част от световния елит на сабя и заплаха за съперничките от малки и големи фехтовални нации.

В Белгия отборът ни започна срещу Доминиканската република за място сред най-добрите 16 и записа победа с 45:30. В следващата среща фехтовачките ни се изправиха срещу САЩ и за пореден през победиха американките с 45:34, с което си гарантираха място в топ 8. В двубоя за място на полуфиналите българките отстъпиха с 39:45 пред силния тим на Южна Корея, който по-късно триумфира в състезанието. В срещите за разпределение на местата от 5 до 8 отборът ни загуби от Испания с 34:45, след това победи в изключително оспорван мач Германия с 45:43 и завърши на седмо място.

Всички класирания и резултати от състезанието можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/6AC78AF08D8C4B69AD94A2706A2C201D#today.