купа Бургас 2021, сабя

Румънци взеха златните медали на сабя до 14 години за купа Бургас 2021

Румънците Кристиан Гаврила и Анастасия Фузея спечелиха златните медали на сабя във възрастова група до 14 години в индивидуалната надпревара за купа Бургас 2021. Международното състезание се провежда в спортна зала „Бойчо Брънзов“, а организатори са Европейската конфедерация по фехтовка, Българската федерация по фехтовка, фехтовална академия „Васил Етрополски“, фехтовален клуб „Корсар“ и община Бургас.

Кристиан Гаврила от Румъния стигна до първото място при момчетата до 14 години след шест победи в групите. В елиминациите той отстрани Максим Томак от Румъния с 15:7, Никола Миланов с 15:9, Иван Колев с 15:8 и на полуфинала – Станимир Пелов с 15:10. В двубоя за титлата Кристиан се изправи срещу Симеон Далеков от Олимпик и спечели с 15:10. В крайното класиране първи е Кристиан Гаврила от Румъния, втори е Симеон Далеков от Олимпик, а трети са Кристиан Бойков от Русе и Станимир Пелов от ЦСКА.

При момичетата до 14 години шампионка стана Анастасия Фузея от Румъния. В групите тя записа шест победи, след което надделя с 15:2 над Лиляна Добрева, с 15:6 над Йоана Кондреа и с 15:5 над Преслава Алекова. В двубоя за първото място Анастасия победи Натали Мишинева от Свечников с 15:8. В крайното класиране първа е Анастасия Фузея от Румъния, втора е Натали Мишинева от Свечников, а бронзовите медали си разделиха Преслава Алекова от Русе и Раиса Апосту от Румъния.

Утре турнирът за купа Бургас 2021 продължава с боеве в отборната надпревара при момчетата и момичетата. Резултатите и класиранията можете да следите тук: https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=zheleznik&Event=burgas2021&page=competitions.php.

Класиране

Купа Бургас 2021, сабя

Момчета до 14 години, индивидуално

1       Кристиан Гаврила        Румъния

2       Симеон Далеков Олимпик

3       Кристиан Бойков Русе

3       Станимир Пелов ЦСКА

5       Иван Колев         Корсар

6       Никола Господинов     Младост

7       Никола Меицов   Свечников

8       Ален Йончев       Русе

Момичета до 14 години, индивидуално

1       Анастасия Фузея Румъния

2       Натали Мишинева        Свечников

3       Преслава Алекова        Русе

3       Раиса Апосту      Румъния

5       София Корлатеску       Румъния

6       Ралица Гаджева  Младост

7       Йоана Кондреа   Румъния

8       Дариа Андрей     Румъния