Рег.център Бургас на ФА Етрополски домакин на Д.П. за младежи и девойки /сабя и шпага/

Фехтувачи от цялата страна пристигнаха в Бургас за финалите на държавното първенство по фехтовка за младежи и девойки на шпага и сабя. За първи път морският град приема състезание от такъв висок ранг, а домакин на турнира е Регионален център Бургас на Фехтовална академия „Васил Етрополски“.

Шампионатът се проведе на 16 и 17 юни, събота и неделя, в спортна зала „Бойчо Брънзов“ при отлична организация.

В първенството участваха близо сто състезатели от всички фехтовални клубове в страната. В събота, 16 юни, се проведе  индивидуалната надпревара. Възпитаникът на фехтовална Академия Васил Етрополски, Панчо Пасков, завоюва шампионската титла на сабя при младежите. Други представители на сабя бяха Радослав Христов, Георги Георгиев и Александър Лилов. При девойките участвахме с Цвета Маринова, Вероника Цветанова, Виктория Станкова и Елизабет Мизова.

Ден по-късно, 17 юни, се проведе и отборното състезание. При младежите отборът на „Свечников“ стана вицешампион като загуби финала с 45 на 42 от отбора на Тракия, а при девойките се класира на 4-то място.

Бургаският регионален център ще бъде домакин и на още две спортни събития. На 20 юни ще се проведат първи Регионални училищни фехтовални игри, а на 23 и 24 ще е най-значимото – Международният турнир за „Купата на кмета на Бургас“.