Европейска купа кадети отборно първо място

Първият отбор на България кадети триумфира на сабя за ЕК в Букурещ

Първият отбор на България кадети триумфира в турнира на сабя за ЕК в Букурещ. За призовите места на Riposta Cup се бориха 25 отбора от 9 държави, а с най-добра игра заслужено първо място спечелиха Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов, Иван Колев и Станимир Пелов. Вторият отбор на България в състав Симеон Далеков, Радослав Воденов, Йоан Ангел Чакъров и Никола Меицов се класира на 9 място. Четвъртият ни тим в състав Тервел Касабов, Виктор Китенов, Никола Миланов и Димитър Тончев завърши 14-и, а петият ни отбор (Константин Атанасов, Никола Иванов, Петър Попов и Максим Радев) е 16-и.

По пътя към първото място първият ни отбор победи петия отбор на България с 45:19. След това, в среща за място на полуфиналите Георгиев, Господинов, Колев и Пелов се наложиха над първия отбор на Гърция с 45:30. В двубоя за място на финала сабльорите ни отстраниха Румъния с 45:32, а в срещата за титлата победиха първия тим на Франция с 45:30. Така, след вчерашната титла в индивидуалната надпревара на Николай-Томас Георгиев, днес кадетите показаха, че имат опит и умения, с които могат да победят и най-сериозните съперници.

При кадетките индивидуално от българките най-добре се представи Ралица Гаджева от Младост, която завърши на 18 място. Екатерина Чаушева от Корсар завърши на 32 място, а Мария Тодорова от Младост раздели 44-45 място със Сезер Ясмин от Румъния. Сред най-добрите 64 се класираха и Мия Лицова от Младост (59-а), Николета Добрева от Железник (60-а), Ива Власева от ЦСКА (62-а) и Ая Аройо от Свечников (64-а).

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/B0FD5F3B041C48BCBA0885F0139623E0#today.