посланик, Египет, световно първенство

Посланикът на България в Египет пожела успех на сабльорките ни в Кайро

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Арабска република Египет Деян Катрачев прие българските участници в световното първенство по фехтовка в посолството в Египет. Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова, Ана Михайлова, треньорът на националния отбор Ивайло Воденов, председателят на Българска федерация по фехтовка Величка Христева и директорът на Фехтовална академия „Васил Етрополски“ и член на Управителния съвет на федерацията Запрян Ванчев гостуваха на Деян Катрачев ден, след като Йоана записа най-доброто класиране на българската женска сабя в историята – 15 място на световно първенство.

Г-н Катрачев изненада българите на световното първенство в Международния стадион в Кайро още в неделя, когато изгледа срещите им от първия ден от индивидуалната надпревара на сабя. В сряда той и съпругата му отново подкрепиха българските фехтовачки, а след края на състезателния ден се срещна с отбора, запозна се с всички и ги покани да гостуват в посолството. На специалния коктейл днес посланик Катрачев разказа за историята и за културата на Египет, както и за икономическата и политическата обстановка в страната. Сабльорките ни пък му разясниха правилата на фехтовката и разликата между различните оръжия. В приятелска атмосфера и възхитен от успехите им, посланик Катрачев поздрави българките за отличното им представяне на световното първенство и за това, че пишат историята на българската женска сабя. В тържествена обстановка той им пожела успех и в отборната надпревара, която започва утре.

Специалното внимание на посланик Катрачев вдъхнови сабльорките ни, които имат много добри постижения през този сезон и вече са част от световния фехтовален елит.