Поредно отличие за възпитаник на фехтовална академия „Васил Етрополски“- регион Бургас

На 20.12.2017г.  в НЧ “Просвета“ – Поморие се състоя церемонията по награждаване на спортист на годината на Община Поморие.  За разлика от предишните пет издания на „Десетте най-добри спортисти”, през 2017 година класацията бе разделена на две възрастови групи: „Златна седмица до 16 години” и „Златна седмица над 16 години”.

Младата състезателка на фехтовален клуб „Виа Понтика“-Поморие Габриела Захаринова зае престижното 2-ро място в категорията „Златна седмица до 16 години”. Това е първото отличие от този ранг за състезателката и клуба.

Габриела започва да се занимава с фехтовка в края на 2012 г. в гр. Поморие с първи треньор Радостин Станчев. Не след дълго време с подготовката и се заема и собствения и баща Кирил Захаринов, който след продължително отсъствие се завръща във фехтовката, като треньор на ФА „Васил Етрополски“. През годините Габриела се утвърждава като един от лидерите в своята възрастова група, като през лятото на 2016г. е поканена в проекто-националния отбор по фехтовка за деца до 14г.

Гордеем се с теб, Габи!