ПОЗИЦИЯ : БЕЗПРИНЦИПНО И ПОШЛО

Тези две думи веднага изплуваха в съзнанието ни  след онзиденшното решение на УС на БФФ за подмяна на класиралия се според регламента на същия този УС за участие в Олимпийската квалификация фехтувач Панчо Пасков с Добрин Гьонов.

Безпринципно, защото щом ръководството на фехтовката може да нарушава безпардонно собствените си правила по всяко време  за никаква принципност не може да става въпрос. Тази безпринципност срива сериозно авторитета на УС на БФФ и за съжаление и авторитета на българската фехтовка. За пореден път през последните години обществеността в България ще свързва фехтовката не с нови зали, нови фехтовални центрове и успехи, а със съмнителни прояви и скандали.

Пошло и неморално, защото даде ясен сигнал на всички, че в крайна сметка нещата във фехтовката не се решават на пътеката, а под масата, а това действа деморализиращо и демотивиращо и върху състезатели, и върху треньори. Това е загуба на доверие. Оттук насетне каквито и правила и наредби да приема този УС никога няма да знаем, кога точно мисли да ги погази. Единственият, който може да помогне на УС и да запази авторитета си на фехтувач, е Добрин Гьонов. Той прекрасно знае, че с „връзки” шампион не се става и решението е само едно – да се откаже от „подаръка”. За целта трябват морал и характер – все качества присъщи на големите шампиони.

 

17.04.2012 год.                               ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО на ФА Етрополски

                                                              Васил Етрополски

                                                              Запрян Ванчев

                                                              Ивайло Воденов

                                                              Атанас Арнаудов

                                                              Валентин Коларски

                                                              Николай Динев

                                                              Павел Иванов

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *