Гран При на Тунис Олга Храмова

Олга Храмова завърши 25-а за Гран При на Тунис

Олга Храмова отново записа много добро класиране в турнирите за Световната купа. В надпреварата за Гран При на Тунис тя завърши 25-а. Сабльорката ни стигна до двубоите за призовите места в надпреварата, след като в първия ден от състезанието записа шест победи от седем срещи. Днес възпитаничката на фехтовална академия „Васил Етрополски“ излезе в първия си двубой от елиминациите на 64-те най-добри срещу Ирене Веки от Италия и я победи с 15:14. В среща за място сред най-добрите 16 възпитаничката на фехтовален клуб „Свечников“ се изправи срещу Еунхе Джеон от Южна Корея, но отстъпи с 13:15 и зае 25 място в крайното класиране.

Йоана Илиева се включи директно във втория ден на състезанието, а в първата среща се изправи срещу Сойеон Чу от Южна Корея. След изключително оспорван двубой сабльорката ни отстъпи с 14:15 и завърши надпреварата на 36 място.

Емма Нейкова, която не преодоля пресявките от първата фаза на турнира, завърши на 81 място.

Вероника Василева, която се състезава за Австралия, а от месец се подготвя във фехтовална академия „Васил Етрополски“, се класира на 40 място.

В надпреварата при мъжете Тодор Стойчев излезе в първата си среща от финалните елиминации срещу Арон Силаги от Унгария, който е N3 в световната ранглиста и има три златни олимпийски медала. Българинът отстъпи с 2:15 и в крайното класиране раздели 61-62 място с Лоренцо Отавиани от Италия.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/71A7EF62E1344BBD9654CED5F519FAE5#today.