Нощни боеве в Свети Влас

[monoslideshow id=49]Николай Николов и Гергана Славова са шампионите от турнира по сабя „Принц Кирил Преславски”, организиран от Българската фехтовална лига. За първи път в България турнир по фехтовка се проведе през нощта. Арена на битките стана амфитеатърът в комплекс „Диневи” в Свети Влас.
Във финала при мъжете Николов надделя над Янко Кръндаров. Спартак Керемидчиев, победител в предишния турнир на лигата, взе бронза след победа над Радостин Станчев.
Гергана Славова се наложи с един туш разлика в изключително оспорвания женски финал срещу Миленка Златинова. Трета се класира дебютантката Анастасия Ангелова, а четвърта – Николина Динева.
Контузия на рамото и последвала лекарска забрана попречиха на домакина на турнира – Йордан Динев, да участва в битката за отличията. За бизнесмена остана удоволствието да награди победителите, като президент на фехтовалната лига. Отличия връчи и председателят на Съвета на Фехтовална академия „Етрополски” г-н Петър Делчев.

Директорът на Фехтовална академия „В. Етрополски“ Запрян Ванчев изрази удовлетворението си от значителното подобрение на фехтувалните умения на състезателите от лигата. Според него най-значителен прогрес са отбелязали Николина Динева, Петър Мечев и Веселин Добрев.

Водачи за „Купата на лигата”, след два официални турнира, са Николай Николов и Спартак Керемидчиев при мъжете и Миленка Златинова при дамите. Последното за годината и решаващо за крайното класиране състезание ще се проведе в зала „Универсиада” в София през ноември.

Повече снимки може да откриете на http://www.facebook.com/etropolskifencing

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *