Нощни боеве в „Арена Диневи“, Свети Влас

[monoslideshow id=61]Стартира тазгодишната надпревара за „Купата на БФЛига“

Третият турнир по фехтовка от веригата на Българска фехтовална лига – „Принц Кирил Преславски“ 2013 се проведе на 8.06.2013г. Вече по традиция състезанието се игра на изкуствено осветление. Арена на нощните битки бе отново амфитеатърът в комплекс „Диневи” в Свети Влас. Във финала при мъжете Дариуш Домански надделя с 15на 14 туша над Емил Янков, а Радостин Станчев и Веселин Добрев грабнаха бронзовите отличия. Поради контузия един от основните фаворити Спартак Керемидчиев спря своето участие. Двама от фаворитите – Йордан Динев и Янко Кръндаров не участваха поради служебни ангажименти и отсега точат оръжия за есенното издание на турнира на 07.09.

Зрителите на арена „Амфитеатър“ станаха свидетели на изключително оспорван женски финал. Мартина Василева се наложи с един туш разлика 15:14 над Цена Канариева. Бронзовите медали отидоха при Анастасия Ангелова и Ралица Благиева. С добра игра и сериозен напредък се отличиха Веселина Дянкова, Водослав Недялков и Иво Андонов.

От тях очакваме още есента да се намесят в спора за медалите. Това състезание освен със силните емоции ще се запомни и с това, че беше първото проведено  на електрически апарати по изискванията на Международната федерация по фехтовка.

Наградите бяха връчени/с огромно удоволствие/ от директорът на Фехтовална академия „В. Етрополски“ Запрян Ванчев.