Нов фехтовален център в София

В събота с кратко тържество фехтовална академия Етрополски откри новия си фехтовален център в град София. Залата се намира в кв.“Стрелбище“в близост до пазар „Иван Вазов“ на ул.“Йордан Йовков“№13.“ Залата е изключително удобна за фехтовални занимания ще побере три пътеки и ще я използваме най-вече за да обхванем съседните квартали :“Иван Вазов“, „Стрелбище“,“Хиподрума“,“Бели брези“. Ще формираме групи за всички възрасти от „минита“ /5 до 9 год./до най-големите без ограничения за възраст. В залата ще преподават трима от реномираните треньори на академия Етрополски, като занимания ще има всеки ден, включително събота и неделя. Информационни плакати с графика за тренировки ше сложим в съседните квартали  и разбира се ще можете да го видите и на сайта на академията www.etropolskifencing.com .“ заяви в приветствието си при откриването директора на академия Етрополски -Запрян Ванчев. „Щастливи сме, че успяваме да навреме да отговорим на постоянно растящия интерес към аристократичният  ни спорт с нови центрове,треньори и разбира се екипировка.“

 Тържеството продължи с церемония по награждаване на десетте най-добри фехтовачи за  2010 год. от българска федерация по фехтовка. Беше награден и треньора на 2010 год.- Ивайло Воденов. „Хубаво е ,че в такава трудна година фехтовката в България има успехи и бележи развите“  каза при награждаването президента на БФФ – Красимир Петков,като обеща да помогне за екипирането на новия център и благодари на Академията за активната дейност по популяризирането и развитието на фехтовката в страната.

Кулминация на церемонията беше награждаването на носителя на ЕК за кадети за 2010/2011год. Любослав Бурнев, петият в крайното класиране за купата Панчо Пасков и личният им треньор старши треньор на академия Етрополски –  Ивайло Воденов. Наградите връчи Председателя на съвета на академия Етрополски – Петър Делчев. Прочетено беше и лично поздравление от легендарния фехтовач и президент на академията – Васил Етрополски, в което пожела на Бурнев и Пасков утвърждаване в световния елит, от който те вече са неизменна част, а на новия център да стане „люпилня“на достойни мускетари. Световния шампион благодари и на члена на академията – Пламен Петков ,с чиято основна помощ бе открит новия център на академията.