Европейско първенство за кадети и кадетки Нови Сад

Никола Господинов е 23-ти на сабя кадети на Европейското първенство

Никола Господинов завърши на 23 място на сабя на Европейското първенство за кадети и кадетки, което започна днес в Нови Сад. На пътеките в сръбския град излязоха четирима български сабльори – Никола Господинов, Камен Христов, Димитър Лазов и Станимир Пелов, като и четиримата излязоха от групите и играха в елиминациите.

Господинов записа в групите четири победи и две загуби, а в първия двубой от елиминациите се изправи срещу Макс Жереб от Словения. След уверена игра той спечели с 15:7 и намери място сред най-добрите 32 на първенството. В следващата си среща Никола излезе срещу Зомбор Ханзели от Унгария и отстъпи с 5:15. В крайното класиране Никола зае 23 място.

Димитър Лазов излезе от групите с 3 победи и 2 загуби, а в елиминациите срещна Давиде Кичети от Италия. След загуба с 6:15 той се класира на 37 място.

Камен Христов записа в групите две победи и три загуби. В елиминациите той се изправи срещу Родриго Верде Алонсо от Испания и отстъпи с 6:15. В крайното класиране Камен се нареди на 43 място.

Станимир Пелов излезе от групите с една победа и 4 загуби, а в първия двубой от елиминациите загуби от Марко Стилиано от Италия с 8:15, като завърши на 53 място.

В състезанието на рапира при кадетките Евангелина Велчева се класира на 63 място, след като в групите записа една победа и 5 загуби.

Утре Европейското първенство по фехтовка за кадети и кадетки продължава с надпреварата на рапира мъже и шпага жени. На пътеките в Нови Сад ще излязат Матей Матеев при кадетите и Матея Петкова, Михаела Стефанова, Александра Сучкова и Виктория Велиславова при кадетките.

Всички класирания и резултати можете да следите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/3BAB6182B150494A84D26017BC6224A8#today. Боевете можете да гледате наживо на https://www.fencingvision.com/live/?fbclid=IwAR2bqHchjP42YG2EaZHnSMouqHrsb_fdfqZTyRkh3JnXqDIBbfzIz2jUqhw.