Йоана Илиева Ивайло Воденов олимпийски игри Министерство на младежта и спорта

Най-добрата българска сабльорка Йоана Илиева вече тренира във Варна

Европейската шампионка за девойки на сабя Йоана Илиева започна тренировки във Варна. След два месеца индивидуални онлайн занимания носителката на Световната купа при девойките за 2019 г. замина на лагер в Спорт палас по програма на Министерството на младежта и спорта за олимпийска подготовка на българските спортисти

Йоана е част от проектоолимпийския отбор на България за игрите в Токио и работи усилено за връщане на върховата си спортна форма. Тя тренира под ръководството на наставника на националния отбор на сабя Ивайло Воденов и с помощта на националните състезателки Емма Нейкова, Теодора Вутова, Олга Храмова и Белослава Иванова.

  • От средата на март провеждахме индивидуални онлайн тренировки и сега трябва да възстановим формата отпреди карантината, – каза националният треньор Ивайло Воденов. – Йоана и съотборничките й се върнаха на пътеките с огромно желание и с общи усилия ще постигнем качеството на игра от Европейското първенство за девойки и кадетки в Хърватия. Целта ни остава класиране на Йоана за олимпийските игри в Токио. След европейската титла в Хърватия квотата не изглежда недостижима, но трябва много и упорита работа.