Международни изяви за кадети и кадетки – Европейска Купа “Huniber Cup”, Гьодольо, Унгария

[monoslideshow id=93]

ФА „Етрополски“ бе представена от 6 момчета и 5 момичета в най-силният турнир за кадети и кадетки в Европа до момента от началото на сезона- “Huniber Cup”, Гьодольо, Унгария. При кадетите стартираха 246 момчета от 23 държави, а при кадетките 212 също от 23 държави.

Наши представители бяха:

Кадети: Христо Ефимов, Димитър Райкин, Георги Филев, Стефан Нанкински, Тодор Стойчев, Валентин Воденов.

Кадетики: Йоана Илиева, Катрин Живкова, Симона Недялкова, Елица Станимирова, Дария Анастасова.

Регламентът на провеждане на състезанието бе изключително тежък. Състезателите изиграха 2 кръга групи, а директната елиминация бе проведена по системата с репашажи. Най-добре се представи Йоана Илиева, която се класира на престижното 12 място след тежки боеве в елиминационната фаза на турнира. На крачка от 1/32 финалите останаха Симона Недялкова и Катрин Живкова. При кадетите Христо Ефимов отстъпи драматично с 15:14 във фазата на 1/32 финалите и остана 42ри.

 

В отборната надпревара при кадетките България (Илиева, Недялкова, Живкова, Вутова) се класира на шесто място от тридесет и осем отбора. Това е най-доброто представяне в историята на турнира. Доброто представяне е и свързано неспирната подкрепа на българската делегация по време на всички срещи. Последователно надиграха отборите на Полша и Белгия, но на ¼ финалите загубиха от Турция с 45:38.