купа Бургас 2021, сабя, момчета, момичета

Матей Раду и Габриела Георгиева триумфираха при най-малките за купа Бургас 2021

Матей Раду от Динамо и Габриела Георгиева от Маркели спечелиха златните медали във възрастова група до 12 години в международния турнир на сабя за купа Бургас 2021. В надпреварата участваха момчета и момичета от България и Румъния, а организатори са Европейската конфедерация по фехтовка, Българската федерация по фехтовка, фехтовална академия „Васил Етрополски“, фехтовален клуб „Корсар“ и община Бургас.

При момчетата до 12 години шампион е Матей Раду от Динамо. Той излезе от групите с 4 победи и една загуба. В елиминациите румънецът надделя над Тома Бонев от Ангард с 10:3, след това записа 10:4 срещу Тодор Стефанов от Младост, а в двубоя за влизане сред най-добрите четирима победи Даниил Шолохов от Преторианец с 10:9. В полуфинала Матей елиминира Веселин Вълев от Корсар с 10:8, а във финала беше категоричен срещу Константин Иванов от Русе: 10:2. В крайното класиране на първо място е Матей Раду от Динамо, втори е Константин Иванов от Русе, а третото място разделиха Веселин Вълев от Корсар и Михнеа Величу от Динамо.

При момичетата до 12 години златния медал извоюва Габриела Георгиева от Маркели. В групите тя записа пет победи и една загуба. В елиминациите Габриела отстрани Аня Тофан от ЦСМ с 10:1, Крина Джордже от Динамо с 10:8 и Николета Добрева от Железник с 10:5. В полуфинала Габриела победи Амели Пескару от Динамо с 10:3, а във финала се наложи над Преслава Алекова от Русе с 10:4. В крайното класиране първа е Габриела Георгиева от Маркели, втора е Преслава Алекова от Русе, бронзовите медали разделиха Диана Нейчева от Младост и Амели Пескару от Динамо.

Утре състезанието продължава с боевете във възрастова група до 14 години индивидуално, а резултатите и класирането можете да следите тук: https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=zheleznik&Event=burgas2021&page=competitions.php.

Класиране

Купа Бургас 2021, сабя

Момчета под 12 години

1     Матей Раду     Динамо

2     Константин Иванов Русе

3     Веселин Вълев       Корсар

3     Михнеа Величу      Динамо

5     Даниил Шолохов    Преторианец

6     Никола Меицов      Тамплиер

7     Преслав Андреев    ЦСКА

8     Стефан Сурчел       Динамо

Момичета под 12 години

1     Габриела Георгиева       Маркели

2     Преслава Алекова  Русе

3     Диана Нейчева      Младост

3     Амели Пескару       Динамо

5     София Корлатеску  Динамо

6     Николета Добрева  Железник

7     Ралица Раду   Динамо

8     Ралица Гаджева     Младост