Любослав Бурнев с отлично представяне в Германия

Най-добро класиране на български фехтувач от 20 години насам реализира младия Любослав Бурнев на най-силния турнир в света за младежи/сабя/ в Дормаген/Германия/. При участието на 150-те най-силни сабльори в света/младежи до 20 год/ нашият фехтувач влезе уверено в елиминацията с 5 победи и само една загуба. Сред 64-те най-силни, българинът успя да запише още една победа, която му отреди 20-то място в световния младежки елит. Доброто класиране и най-вече играта на Бурнев /само на 17 год/ ни дават увереност, че той заедно с Панчо Пасков /също в елиминацията – 55 ти/ ще затвърдят позициите на българската сабя и от догодина /септември/ ще бъдат сред световните лидери и в новата си възрастова група – младежи.

Подготовката на двамата ни елитни сабльори, водени от личния си треньор и старши треньор на академия Етрополски – Ивайло Воденов, продължава със съвместен лагер с най-добрите германски фехтувачи, сред които е трудно да откриеш някой, който да не е поне призьор от европейско или световно първенство /мъже,младежи,кадети/. Седмицата завършва с турнир от Европейската купа за кадети в Гьопинген, където ги очаква среща с 201 сабльори от целия свят.

Участието в двете състезания и лагера с германските фехтувачи, след като БФФ абдикира от финансовите си отговорности, станаха възможни благодарение на подкрепата от родителите на двамата фехтувачи, както и на финансовата инжекция от академията. Запрян Ванчев, Атанас Арнаудов и Павел Иванов направиха лични дарения.

red cloud