Любослав Бурнев – втори в Монако

Носителят на Европейската купа за кадети за 2011 година – Любослав Бурнев остана само на крачка от трофея за първото място на изключително престижния турнир за купата на принц Алберт в Монако. Бурнев влезе в елиминацията с 16-ти номер и там демонстрира високата си класа, като отстрани последователно Cooper /Great Britain/, Alkang /France/.

 За влизане във финалната осмица надделя над поставения под номер 1 Pereda /Spain/след това победи италианеца DeMeo и за финала поляка Dzvoniarski. На финала след оспорвана борба отстъпи на румънеца Pizuka.

Ето и класирането на другите българи:

Панчо Пасков – 17-ти след загуба от победителя в състезанието, Тони Димитров е 48-ми, Симеон Иванов – 54-ти, Ватев е 56-ти и Орлин Бонев е 64-ти.

Доброто представяне на българския тим беше потвърдено и от 33-тото място на Цвета Маринова при дамите. Лично члена на МОК – г-н Robert Prat /вицепрезидент на федерацията по фехтовка на Монако/ изказа пред директора на академия Етрополски Запрян Ванчев и спортния директор Ивайло Воденов възхищението си от играта и забележителния възход на младите български фехтувачи. Господин Prat отсега покани българските сабльори за участие в юбилейния турнир през 2013 година.