Корсар Бургас абитуриенти

„Корсар“ изпрати тържествено двама абитуриенти

Състезатели и треньори от фехтовален клуб „Корсар“ изпратиха абитуриенти двама от най-талантливите си възпитаници. Петър Иванов и Антония Сарафова завършиха средното си образование в Немската гимназия и бяха изненадани на изпращането на випуск 2020 в Пантеона в Морската градина от новото поколение сабльори на клуба. Най-малките състезатели от Бургас се явиха в състезателни екипи, посрещнаха абсолвентите в шпалир и ги съпроводиха с оръжие в ръка.

Петър и Антония тренират в „Корсар“ от създаването на клуба и имат зад гърба си няколко години като треньори на най-малките. Носители са на много награди, а присъствието в Морската градина на съотборници и треньори беше изненада за тях. 12-класниците се снимаха за спомен със сабльорите и хванаха оръжията в ръка. Тържеството на клуба се превърна в атракция на събирането на завършващите Немската гимназия, чието силно представяне на матурите след 12 клас заедно с това на Математическата изведе морския град на второ място по успех в страната.

От „Корсар“ пожелаха на Петър и Антония успех и да останат свързани с фехтовката завинаги. Треньори и родители се надяват изпращането на абитуриенти с фехтовални екипи и саби да стане традиция.