Европейска купа кадетки сабя Калина Атанасова

Калина Атанасова спечели сребърен медал за Европейската купа в Истанбул

Калина Атанасова спечели сребърен медал в турнира на сабя кадетки, който се проведе в Истанбул и беше валиден за Европейската купа. Фехтовачката ни показа отлична игра и завърши втора от 73 състезателки. Пета е Мариела Георгиева, а в топ 16 влезе още една наша сабльорка – Василена Кръстева, която е 9-та. В турнира участваха 20 българки, като много от тях дебютираха на международни състезания.

Калина показа класа още в групите, като влезе в директните илиминации с шест победи от шест двубоя. След това българката победи Екин Хайкър от Турция с 15:6 и Дуру Айсе Озгонюл от Турция с 15:8. В двубоя за място сред най-добрите четири Атанасова победи друга българка – Мариела Георгиева – с 15:11. В полуфинала Калина се изправи срещу Габриела Войчик от Полша и спечели с 15:9. Във финала сабльорката ни отстъпи пред Александра Куваева от Грузия и взе сребърния медал.

Василена Кръстева се класира девета, Наталия Спасова е 19-та, а Ния Нанчева е 23-та.

В отборната надпревара на кадетите първият отбор на България в състав Кристиян Бойков, Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов и Станимир Пелов завърши на пето място.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/C2906F77C2DF425F8A361F91C40BF816#today.