държавно първенство на сабя, Пловдив

Калина Атанасова и Николай Георгиев са държавни шампиони на сабя до 15 години

Калина Атанасова от Свечников и Николай Георгиев от Тракия са държавни шампиони на сабя до 15 години. Днес на пътеките в залата по фехтовка в Пловдив излязоха 42 мъже и 28 жени до 15 години, за да определят най-добрите в индивидуалната надпревара. В събота ще станат ясни победителите при кадетите и кадетките индивидуално, както и отборните шампиони във възрастова група до 15 години. В неделя ще бъдат излъчени шампионите в отборната надпревара при кадетите и кадетките. Резултатите от срещите може да се следят наживо в платформата engarde-service на https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=zheleznik&Event=dpf2020&page=competitions.php.

Днес, при жените до 15 години, Калина Атанасова стигна до първото място след шест победи в групите и четири победи в елиминациите, като във финала се наложи с 15:9 над Наталия Спасова от Свечников. Така Калина Атанасова от Свечников взе златния медал, втора завърши Наталия Спасова от Свечников, а третото място разделиха Мариела Георгиева от Тракия и Мария Тодорова от Младост.

При мъжете до 15 години шампион на България стана Николай Георгиев от Тракия. В групите той записа пет победи, след което беше категоричен и в елиминациите – пет поредни победи и шампионска титла. Във финала той надделя с 15:14 над Никола Господинов от Младост. Така в крайното класиране N1 e Николай Георгиев от Тракия, втори е Никола Господинов от Младост, а на трето място завършиха Александър Илков от Тракия и Виктор Китенов от Корсар.

Класиране, държавно първенство на сабя

Жени до 15 години

1            Калина Атанасова         Свечников

2            Наталия Спасова           Свечников

3            Мариела Георгиева      Тракия

3            Мария Тодорова           Младост

5            Василена Кръстева       Свечников

6            Преслава Алекова         Русе

7            Ана-Франческа Качулева           Пловдив БГ

8            Алиа Филипова              Свечников

Мъже до 15 години

1            Николай Георгиев         Тракия

2            Никола Господинов      Младост

3            Александър Илков        Тракия

3            Виктор Китенов             Корсар

5            Кристиян Бойков           Русе

6            Иван Колев       Корсар

7            Симеон Далеков            Олимпик

8            Радослав Воденов        Тамплиер